feat
Blogg, Guider, Illustrator

8 bästa i Illustrator

Här är min lista på de 8 bästa i Illustrator. Verktyg, iställningar och små knep som jag använder mest och inte skulle klara mig utan. Först ut är…

 

1. Shape Builder Tool

shape-builder-tool

’Shape Builder Tool’ (shift + M) använder jag när jag ska klippa, förena eller stansa objekt. Och det är riktigt enkelt! Innan satt jag alltid fast med ’Pathfinder’ och klickade febrilt på alla knappar och hoppades på det bästa.

 

2. Align

align
Align är i all enkelhet helt underbar. Jag använder det så mycket att det har blivit ett verb ”att aligna”. Favoriten är att fördela objekten med jämna mellanrum. Önskar att det fanns ett liknande verktyg i verkligheten.

 

3. Scale strokes and effects

scale-strokes-and-effects

Suck, hur länge satt jag inte och gjorde Object>Expand på allting när jag ville skala upp eller ner. Inte visste jag att det fanns en liten, liten knapp under ’Prefrences’ som gör streck skalbara!

 

4. Pattern Tool

pattern-tool

Nytt för CS6 var bland annat mönsterverktyget, som fungerar väldigt intuitivt måste jag säga. Något som jag uppskattar är att mönstret förblir redigerbart. Så om man senare vill byta färg är det bara att dubbelklicka på ikonen i Swatches.

 

5. Blob Brush Tool

blob-brush

’Blob Brush’ (shift + B) är ett verktyg som fungerar ungefär som ’Paintbrush’, men som direkt skapar hela vektorfält istället för banor. Prefekt när man vill måla lite större ytor snabbt och eller inte vill vara superpillig.

 

6. Appearance Panel

appearens-panel
’Apperance Panel’ ger översikt på vilka ’fill’ och ’strokes’ ett objekt har. Och varför nöja sig med en av varje? Det går också bra att lägga till effekter och använda ’Opacity Masks’. Najs!

 

7. Draw Inside

draw-inside

’Draw inside’ gör att man kan rita innanför objekt utan att oroa sig för att hamna utanför kanterna. I ’isolation mode’ finns sedan full möjlighet att ändra om. Ärligt talat kände jag inte till den innan jag gjorde research för det här inlägget. Upptäckten kändes typ så här.

 

8. Pen Tool

pen-tool

’Pen Tool’ (P) är det ultimata ritverktyget. Det tog ett tag innan vi blev BBF, för det var inte lätt att lära sig knepen; att få individuella handtag, koppla ihop ankarpunkter osv.

 

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>