korall-feat
Blogg, Dagen idag, Mönster och illustrationer, Process

Bland koraller : Processen

Här kommer lite foton och beskrivning av processen till mitt senaste mönster Bland koraller. Det hela började med att jag såg dokumentärserien Blue Planet och blev förundrad av korallrev. Det här var samtidigt som jag skrev exjobb, och jag försökte plocka fram akvarellfärgerna och måla en timme varje dag innan skolan för att höja kreativiteten.

akvarell-bland-koraller

Ett tag innan hade jag experimenterat med kalejdoskop-mönster, och var väldigt taggad på att använda den tekniken. För att jag göra det behövde jag scanna och frilägga alla bilder.

Under loppet av flera veckor satt jag och gjorde olika mönster, målade nya fiskar och gjorde några till. Här nedanför är två tidiga mönster.

tidig-version-bland-koraller-2 tidig-version-bland-koraller

Efter ett tag tröttnade jag på det detaljrika, plottriga utseendet och bestämde mig för att göra mer avskalade och användbara versioner. Det resulterade så småningom i tre mönster som jag verkligen gillade, och som ligger i min portfolio.

Så här ser rapporten ut till den Rosa-versionen. Som man ser utgår allt ifrån en liksidig trekant:

rapport-0

Den dupliceras och vrids 60 grader:

rapport-2

Jag grupperar de två trianglarna och duplicerar ännu en gång, och vrider samtidigt den 120 grader.

rapport-3

Och sedan ytterligare en gång – så att det bildas en hexagon.

rapport-4

Därefter är det bara att duplicera och lägga ut hexagoner.

rapport-5

Slutresultatet:

rapport-monster

monster3

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>