djur-i-blom-process
Blogg, Dagen idag, Mönster och illustrationer, Process

Djur i blom : processen

Det här är en titt bakom kulisserna av processen till Djur i blom. Det började med ett impulsköp på Erikshjälpen, en mapp bokmärken. Hemma började jag genast leka med dem på köksbordet och snart låg där en skog av blommor med små djur som gömde sig.

monsterrapport-bokmarken

 

Rapporten bestod av klippta och fastklistrade bokmärken på ett A4-ark. Först kopierade jag den förra bilden och flyttade om motivet för att skapa en rapport, enligt denna metodmonsterrapport-bokmarken2

 

Ovanpå la jag sedan papper och började rita av med blyerts. Till en början blev det ganska stelt, men efter ett tag gick det lättare. Eftersom jag inte har ett ljusbord, och det var mitt i mörka vintern, använde jag mig av tunna skrivmaskinspapper för att se igenom.

kalkerade-monster

 

I Photoshop la jag ihop delarna till ett streckmönster. Metoden jag använde för att färglägga är väldigt simpel: genom att använda ’Paint Bucket Tool’, med 100 % tolerans och ’All Layers’ ikryssad. Det enda man behöver se upp med är så att alla fält som ska fyllas i är ordentligt stängda.

farglaggning-monster
Om ni tycker färgläggningen ser märklig ut, till exempel nere till vänster, är det för att jag suddat vissa områden.

 

Till slut var det dags att testa hur rapporten blev med färg! Och vilken besvikelse… Upprepningarna var alldeles för framträdande, tråkigt repetitivt. Så tillbaka till ritbordet igen.

rapport1

 

Genom att skapa en större rapport, men samtidigt använda så mycket som möjligt av de tidigare bilderna, gjorde jag en ny mönsterdel som syns nedanför. Det tog ganska lång tid att bli klar med rapporten, en månad av och till närmare bestämt.

utokad-monsterrapport

 

Men till sist var det dags för färgläggning! För att hitta rätt färgscheman använde jag mig av Kuler, där man kan ladda upp bilder och plocka ut färgscheman. Toppentjänst! Annars tycker jag att det är svårt att välja färger vid datorn, möjligheterna är oändliga.

fargskala-monster

skymning-monster-kaisa-andersson

Såhär efteråt är väldigt nöjd med mitt impulsköp av bokmärken! I framtiden kommer jag fortsätta rota runt i loppislådor efter inspiration.

 

 

 

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>