process-logga
Blogg, Dagen idag, Process

Loggan till Heja Kaisa!

 

Mitt uppe i flyttpackningen hittade jag på skisserna för loggan till Heja Kaisa! Så jag tänkte visa hur det hela gick till. Jag började med en workshop och experimenterade med olika metoder (pennor, papper, nagellack, tejp, klister). Jag försökte att slänga ut så många idéer som möjligt. Här är en skiss med tusch och nagellack:

process skisser på uttryck

Process logotyp ett utkast

Efter några timmar är det dags att titta upp och se på resultatet. Jag fastnade för bilden ovanför som är utklippt i glanspapper. Den är klipp och klistra, lite ojämnt härlig, pysslig och glad. Lite Kaisa helt enkelt.

process logotyp vidareutveckling

 

Så här såg det ut när jag spann vidare på idén. Tillslut kände jag mig redo att ta in bilden och fortsätta i Adobe Illustrator. Det var lite knepigt att få lagom många lösa bitar, göra den hyfsat skalbar och precis lagom rörig. Annars gick det oroväckande lätt. Tack vare Illustrator har jag kunnat spara logotypen i filformatet .svg, vilket gör att bilden “ritas” direkt i webbläsaren som reulterar i fina, krispiga konturer.

Väl igång skissade jag på en favicon:

process favicon skisser

 

Färdig logotyp och favicon

Färdig logotyp och favicon

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>