streck-kurbits1
Blogg, Dagen idag, Mönster och illustrationer

Med mammas kurbits

Häromdan när jag rotade igenom lådorna på jakt efter vita A-4 papper hittade jag mammas gamla mall för kurbits på doptavlor. Jag minns hur vi, min syster och jag, brukade sitta och titta när hon målade som små. Vi var tvugna att sitta still, och fick inte stöta i bordet, om vi ville titta på. Det var svårt. Jag minns att min syster brukade ruska lite med flit på bordet, bara för att se om mamma märkte något (vilket hon oftast gjorde). Bäst gillade vi de sista detaljerna, alla prickar och streck.

Hur denna mall har hamnat bland mina papper, och överlevt alla åtta flyttar är en gåta, men en rolig överraskning! Jag kände direkt att jag borde göra något med mallen, och slutade med att jag gjorde en egen variant av mammas kurbits.

 

streck-kurbits2
Det gamla papperet var så torrt att jag först kalkerade över till ett nytt bakplåtspapper, innan jag använde överföringspapper. Jag vred på motivet och skippade rosetten och sedan började jag fylla i blommor och blad.

streck-kurbits3

streck-kurbits4

streck-kurbits6

streck-kurbits5

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>