rodklover-kotte
Blogg, Dagen idag, Mönster och illustrationer, Process

Projekt från hyllan

Ibland är det skönt att låta projekt ta tid. Att kunna lägga ett projekt på hyllan och lita på att det kommer bli klart någon gång i framtiden.

Igår hade jag inte riktigt lust att lägga mig. Istället letade jag igenom gamla mappar för att se om det fanns några bortglömda projekt att ta upp igen. Och det blev en fullträff! Jag hittade två projekt som jag genast ville arbeta vidare på.

 

RÖDKLÖVER OCH KOTTE

Den 31 januari 2013, nästan ett år sen alltså, gjorde jag första skissen på mönstret. Jag ville göra det stiliserat och med alldagliga objekt.

rodklover-och-kotte-skiss

Men det var svårt att få till rödklövern och ekorren i Illustrator, för att inte tala om stjälkarna, och så bråkade jag en hel del med mönsterrapporteringen. Så jag gav upp, utan hopp om att det skulle bli nått alls.

rodklover-och-kotte-skiss-tidigare

Och där har det legat orört i en mapp tills igår kväll, då jag såg oväntad potential. Genom att flyttade ner kotten och ändra färgerna föll resten på plats. Två timmar senare var jag klar. Himla skoj!

rodklover-och-kotte-full

 

GRODA OCH NEJLIKOR

Det här projektet är nyare, skissen är från 11 september. Minns att det var i samband med att jag gjorde smycken av plastdjur.

groda-och-nejlikor-skiss

En av skisserna.

Egentligen blev jag ganska nöjd med nejlikorna och grodan. Det var själva färdigställandet som orsakade problem, jag prövade olika färgsättningar men ingenting spännande hände. Jag var nog låst av skisserna, så jag bestämde mig för att lägga projektet på hyllan ett tag.

groda-och-nejlikor-tidigare

Så igår kom jag på vad jag ville ha: mera färger, mindre streck och en gömd groda. En gladare, färgstark och kanske lite knasig bild.

groda-och-nejlikor

 

Standard

One thought on “Projekt från hyllan

  1. Mamma says:

    Heja Kaisa du är bäst. !!! Verkligen jätte jätte fina bilder och illustrationer. Puss å kram. Lycka till med jobbsöket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>