smycken-av-plastdjur

Smycken av plastdjur

smycke av plastdjur

salamander-smycke

Att göra smycken av plastdjur visade sig vara ganska klurigt projekt! Det blev många slarvfel (som att limma igen låsmekanismen på broschnålen) och en del experimenterande för att få färgen att sitta. Bara början, att hitta lagom stora plastdjur, var inte helt lätt. Tillslut hittade jag bra påsar på TGR.

 

SÅ GICK DET TILL

Först gröpte jag ut magarna med skalpell och limmade fast broschnålar (från Pagoni). För att få dem svarta varvade jag hobbyspray-färg med spraylim. Limmet hjälpte färgen att fästa på plasten.

Smycken av plastdjur

 

Efteråt pimpande jag vissa av djuren med strass, som pillades fast med superlim och pincett. Sedan lackade jag järnet! Lite för glansens skull, men mest för hållbarheten. Efter ca 3 lackningar stelnade de böjligare delarna (som svans och fingar) vilket minskar chansen för att färgen krackelerar.

lacka-smycken
Man får ta den lack som finns till hands. Jag hade lack för cernitlera hemma så det fick duga.

Att göra smycken av plastdjur var inte speciellt svårt, men det tog tid! Rätt mycket tid gick åt att vänta, på att färgen skulle torka eller på att limmet skulle stelna… Men väl värt det!

Publicerat av

Kaisa Andersson

Jag är en illustratör, mönsterskapare och obotlig pysslare. Jag är också grafisk formgivare, vegan och lagom morgonpigg. Under "Heja Kaisa!" skriver jag om vad jag pysslar med, sånt som inspirerar, tankar och en och annan guide.

En reaktion till “Smycken av plastdjur”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>