vinter-bild-forever
Blogg, Guider, Photoshop

Snöfall med Photoshop CS6

Jag längtar efter snö! Visst är det trist och tråkigt utan snö i december, julkänslan vill inte riktigt infinna sig. Som tur är finns kan man få till ett snöfall med Photoshop CS6. Så här gjorde jag:

 

en-vinter-bild

1. Jag letade upp en bild att utgå ifrån, och beskar den till 640 x 328 pixlar.

 

steg1

2. Snöflingorna gör jag i ett nytt, högre dokument på 640 x 670 pixlar.

 

steg2

3. Filter > Noise > Add Noise, med ’Gaoussian’ och ’Monochromatic’ i kryssade.

 

steg3

4.  Filter > Blur > Gaussian Blur.

 

steg4

5. Layer > New Adjustment Layer > Levels. Jag drar ihop svart- och vitpunkt för att få fram slumpmässiga snöflingor. Skapar seadn ett nytt lager och trycker Shift+alt+cmd+E, för att få ett färdigt snö-lager. Alternativt kan man spara som jpg eller ’Merge Layers’.

 

steg5

6. Drar in snö-lagret till orginalbilden, duplicerar och vänder ena horisontellt. Jag väljer att kalla lagren för ’Nära’ och ’Längre bort’.

 

.steg6

7. Filter > Blur > Motion blur. Med ’Nära’ aktiv lägger jag till ’Motion blur’. Jag suddar även till ’Längre bort’, men lite mindre, genom att använda ’Blur More’.

 

steg7

8. Jag förstorar ’Nära’ med runt 160%. Viktigt är att lagrets och bildens nedre kanten linjerar. Ändrar snö-lagrens blandningsläge till ’Screen’.

 

steg9

9. Jag skapar en tidslinje, Window > Timeline. Med tidsmarkören i början (1) lägger jag till en Position Keyframe. Jag lägger en till vid slutet (2) , men denna gång flyttar jag bilden. I läge 1 ska lagrets och bilden  nederkant linjera, i läge 2 ska lagrets och bildens överkant linjera.

 

vinter-bild-forever

10. För att avsluta det hela sparar jag bilden i gif-format!

 

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>