medaljong
Blogg, Dagen idag, Mönster och illustrationer, Pysslat

Symmetri på analogt vis

Efter en hel dag med rapportskrivning la jag ifrån mig datorn och pysslade av mig istället. Jag började med att måla ena sidan av ett A4-ark, som jag sen vek dubbelt för att få symmetri på analogt vis. Riktigt bra övning för att släppa kontrollen, för det blir aldrig som man tänkt sig. Till en början använde jag pensel men gick snart över till att använda garnbitar som jag dränkt i färg. Det gav finare linjer och ökade slumpfaktorn. Det blev en hel del, så vardagsrumsgolvet fylldes med sånt här…

experiment-med-symmetri

Kvällen efter fortsatte pysslet. Under dagen gick jag och köpte second hand-lakan för att kunna göra större motiv. Fyra stycken blev det totalt. De fick inte riktigt plats på golvet så i stället fick gardinstången duga. Funderar på att spänna upp någon av dem på ram i framtiden.

tygtryck-pa-tork

Till sist gjorde jag skrivbordsbilder av favoriterna. Så här blev de:
symmetri pa analogt vis - skrivbordsbild

symmetri pa analogt vis - skrivbordsbild

symmetri pa analogt vis - skrivbordsbild

symmetri pa analogt vis - skrivbordsbild

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>