typo
Blogg, Design, Inspiration

Topp 3 gratis teckensnittssidor

Jag ger mig ofta ut på teckensnittsjakt, och då främst efter gratis teckensnitt. Det finns såklart massvis med gratis teckensnittssidor, men många är rätt dåliga. Men här är hursomhelst tre stycken som jag verkligen gillar.

 

1. Font Squirrel

fontsqirrel

Alla teckensnitt på Font Squirrel är gratis för privat och kommersiellt bruk, så man behöver inte tänka på rättigheter. Det finns ett relativt stort utbud och de håller i regel hög kvalité. Teckensnitten kan även användas på webben, vilket är ett stort plus.

 

2. The League of Movable Type

theleagueofmovabletype

Här finns ett mindre utbud av riktigt fina teckensnitt. The League of Movable Type är förespråkare av snyggare webbtypografi – därför är teckensnitten redo att användas på webben. Jag tycker det är extra intressant att The League bygger på Open-Source, och de har även en läsvärd blogg som ökar inspirationen.

 

3. Fontstruct

fontstruct

Sidan är en relativt ny upptäckt, som jag inte utnyttjat till fullo (än). På Fontstruct kan man nämligen skapa och dela teckensnitt med varandra. Det är ett bra alternativ om man vill skapa något unikt, eller inte hittar det man söker. Kvalitén på teckensnitten som finns att välja på varierar. Det finns en del riktigt välgjorda och såklart en del taffliga. Men har man det kritiska ögat på kan man hitta fina fynd!

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>