magic-mustche-1
Blogg, Dagen idag, Mönster och illustrationer, Process

Magic Mustache

Äntligen kan jag dela med mig av denna. Väntat ett tag på det, känns verkligen längesedan jag fick uppdraget att göra omslaget till André Hayrapetians EP Magic Mustache, men nu är det verkligt! Musiken hittar ni på iTunes och Spotify.

André kom med några härliga idéer från start; en gammal mustachevax etikett och bakgrund som är mer psykadelisk 60-70-tals inspirerad. Jag fastnade direkt och ville köra på det spåret. Så jag funderade, samlade inspiration och lyssnade igenom Andrés tidigare låter… och kom fram till det här:

moodboard

Under tiden skissade jag massor på upplägg. Jag arbetar alltid lite överlappande. Så jag gör ett moodboard, skissar lite, ändrar lite i mooboardet, och så vidare. Tills dess att jag vet vad som känns bra. Här är en av många skisser, men som ändå var början på slutet:

skiss

 

Därefter var det Illustrator för hela slanten. Ganska snart insåg jag att det skulle bli svårt att hitta ett teckensnitt som passade, så jag fick bygga bokstäverna själv. Det är väldigt tidskrävande, men å andra sidan blev det som jag ville, så helt klar värt det! I slutänden blev resultatet så här:

 

mall

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>