minsysterbakar1-e1484644038243
Blogg, Dagen idag

Min syster bakar (och jag får hjälpa till med det roligaste)

Min syster har på sistone blivit besatt av att baka tårtor. Hon funderar länge och experimenterar med fyllningar och dekorationer. De är lika goda som de ser ut. Och såklart veganska. Det är ju bra nog, men det bästa av allt är att jag brukar få hjälpa till med det roligaste: dekorationerna.

Sockerpasta (sugarpaste):

När John-Love fyllde 3 och Sanna 33 dekorerade vi med figurer i sockerpasta! Sockerpasta är lätt att arbeta med och går att få fram väldigt klara färger. Det är mycket smidigare än marsipan (jag skulle närmast jämföra det med cernitlera). Det tar ungefär en natt för sockerpastan att stelna ordentligt.

john-love

sanna

Blommor:

Till midsommar planerades det tre-våningstårta. Jag var som vanligt inte med i det slitiga arbetet att baka alla bottnar, utan gled in mot slutet och hjälpte till att plocka blommor. Dock blev jag riktigt nervös och skakig (vilket var lite tokigt för på just den här tårtan gick det utmärkt att plocka av och sätta om dekorationerna..) så Sara gjorde det mesta men fick lite glada tillrop :)

Här och här finns lista på ätbara blommor.

midsommar

Godis och mer:

Som Sara beskrev det: ”När ens bästis fyller 3 år och vill ha en tårta med ALLT på så är det bara att göra… Under allt godis finns en chokladtårta fylld med marshmallowkräm, dumlefluff och kolasås!”. 

Det här vart en riktigt mastig tårta och Sara hade laddat upp med en mängd dekorationer, klubbor, marshmallows, mini cup-cakes, choklad… Bokstäverna är i sockerpasta.

adam

Nästa projekt: ett slott. Jag ser fram emot att hjälpa till med det roligaste. Och ÄTANDET.

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>