feat
Blogg, Guider, Pyssel

Mini snöglob DIY

Häromveckan pimpade jag badrummet med en liten mini snöglob. Egentligen var poängen att få pyssla med den lilla burken jag hittade – men nu tycker jag så mycket om den lilla globen att jag tänkte dela med mig av hur en gör! Det är väldigt lätt.

DU BEHÖVER:

  • Liten glasburk
  • Ett liten figur
  • Dekorationer
  • Stenar (eller vad som helst att bygga en plattform med går bra)
  • Svart sprayfärg
  • Varm limpistol (eller annat bra lim)
  • Glitter eller snöflingor

material

1. Börja med att bygga upp en plattform och måla i önskad färg. Jag använder sprayfärg eftersom det tunna lagret torkar snabbare än tex akrylfärg på plast. Limma sedan fast själva motiven. Dinosaurien är från ett gammalt armband och kottarna hittade jag utanför ytterdörren.

Se till så att alla delar sitter fast, ordentligt, den ska ju klara av många skakningar.

snoglob_platta

2. Fyll burken med vatten och ha i glitter/snö. Snåla inte. Vissa tillsätter lite glycerin för att flingorna ska falla långsammare – med det fungerade inte alls på mitt glitter, blev bara klumpar istället, så körde på bara vatten och glitter.

snoglob-glitter

3. Ha i lite lim på locket och skruva på! Skaka och beundra :)

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>