thetimesyouenjoywastingisnotwastedtime
Blogg, Dagen idag, Process

Tankar om tid

Tid är en lustig sak. Ju mer man tänker desto konstigare blir det.

För någon månad sen hade jag ”ont om tid”. Hur jag än försökte så ”räckte” inte tiden till. Men att slutföra det jag ville göra, gick å andra sidan inte tillräckligt fort.

Så en dag när jag kom hem från jobbet hade David gjort en skärmbild till med olika citat om tid. Väldigt fint gjort och speciellt några av citaten kändes speciellt träffande.

Allt man vill och måste göra tar tid. Och då måste man prioritera. Det vet ju alla. Det som slog mig var -att det är ganska poänglöst att jäkta fram till alla mål. Ting tar tid. Poängen är ju att resan dit ska vara kul, och det blir det inte om man jäktar sig fram. Tänk, hade inte världen blivit så mycket bättre, om inte Gud skyndat sig för att bli klar på sju dagar?

tingtartid

 

Mitt andra problem är att jag har en tendens att prioritera de saker som jag tycker är kul. Att göra mönster, illustrationer eller pyssla. Att se på serier eller läsa en bok till exempel. Då får jag ofta en känsla av att jag borde göra något vettigare, att jag kastar bort tiden. Men:

thetimesyouenjoyeastingisnotwastedtime

Punkt.

 

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>